It’s not only only…

…to do good. Petter Solbergs berømte oversettelse passer som hånd i handske med dagens tema. Vi har med egne øyne sett hindere organisasjoner som Green Lion møter på, og vår koordinator har delt sine erfaringer.

Landeiere
Første dagen vi ankom slummen ble vi jaget bort av representanter fra staten. Tidligere ble undervisningen holdt i et hus, men leieavtalen ble sagt opp fordi den stadig økte, i tillegg til at det ikke har vært nok frivillige til å dekke denne slummen de siste månedene. Derfor fant de et område utendørs, under tak, men vi måtte pent pakke sammen sakene igjen. Heldigvis var damen i det andre huset villig til å gjenoppta avtalen om å leie ut loftet. Vi ble fortalt at det er landeierne som jobber imot at barna skal tilegne seg nyttig kunnskap, fordi de er redd for at de vil begynne å kjempe for sine rettigheter.

Profitterende alternativer og korrupt politi
Første uken hadde vi nok en hendelse, et skikkelig tilbakeslag. Green Lion bestemte seg for å tilby et gratis alternativ for barn fra familier som ikke har råd til barnehage. De bygget et koselig skur ved huset vi bor i (ref. bildet), hang opp plakater for å gjøre tilbudet kjent og dro ut og fortalte familier om «Kids Club». Etter et par uker med forberedelse skulle endelig innregistreringen begynne. Første dagen kom en unge. Han hadde det så gøy at foreldrene hadde vanskeligheter med å få han med seg hjem igjen 😃 Andre dagen kom politiet! En lokal skole med lignende tilbud, mot betaling, hadde lagt inn en klage. Michael måtte bevise at alt var innenfor lover og rettigheter, men det endte opp med at «Kids Club» måtte stenge, med mindre han bestakk alle politifolkene i området. Bestikkelse er uaktuelt, så skuret med lekene står dessverre tomt inntil videre.
Slik er hverdagen for disse fantastiske menneskene, selv om de har en stor internasjonal organisasjon i ryggen. Michael fortalte at han har sittet i fengsel, og blitt beskyldt for både det ene og det andre av mer eller mindre korrupte tjenestemenn. Det er trist at det skal være vanskelig å hjelpe andre, men heldigvis finnes det også mange mennesker med store hjerter.

Eventyret er snart over
Avslutningsvis vil jeg nevne at morgendagen er min siste på prosjektene. Denne dagen kommer altfor fort, og jeg vet det vil bli vanskelig å ta farvel med barna, og alle menneskene jeg har vært så heldig å møte disse tre ukene.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s