Monsun, mango og solsystemet

Søndag opplevde vi skikkelig monsunregn for første gang. Bra for bøndene, men litt kjipt for oss som hadde planer om en bassengdag. Når vi ankom slummen mandag ettermiddag ble skuffelsen over at bassengplanene gikk i vasken virkelig satt i perspektiv. Som den ene jenta sa mens hun pekte mot huset sitt: «My house is broken». Huset (skuret) hadde totalkollapset som følge av det kraftige regnfallet, og jenta stod med triste øyner og så på at familien og de eldste søsknene gjorde sitt beste for å rydde opp. Familien består av tre voksne, og fem barn fra 2-15 år. Heldigvis ble ingen skadet.

Huset som kollapset
Huset som kollapset

I dag møtte alle søskene fra nevnte familien opp, og det var tydelig at den eldste var påvirket av det som hadde skjedd. Hun
entret rommet med et tappert ansikt, men tårene hun prøvde å skjule avslørte henne. Vi snakket litt om dette, og hun sa at det vil ta enda fire dager før alt er ok igjen. Hun nevnte tidligere at det snart er eksamenstid. Alle skoletingene hennes er heldigvis i god behold, men det kan ikke være lett å konsentrere seg om skolen i en slik situasjon. Toåringen var også tydelig påvirket. Hun sovnet tidlig, og var nærmest umulig å vekke når det var tid for snacks og lek. Søsteren hennes sa at hun ikke hadde sovet hele natten, og det gjaldt nok for de fleste i familien.

Vi føler oss hjelpesløse oppi alt dette, og familien takket nei når noen av de frivillige gikk bort for å hjelpe. Organisasjonen vi jobber for, Green Lion, bidrar heldigvis med finansiering, materiale og folk, og vi har tilbudt oss å jobbe ekstra for å hjelpe til mellom de andre prosjektene. Vi krysser fingrene for at de snart er tilbake til en normal hverdag, og gjør vårt beste for å gi dem en god opplevelse når de er med oss.

Undervisningsmessig ble gårsdagen noe amputert, men det ble en relativt bra dag likevel. Det ble godt med latter når vi skulle servere snacksen. Vi fikk en pose mangoer, og ble lettere forvirret fordi det ikke var lagt med kniver til å skjære opp mangoene. Når vi spurte hvordan vi skulle angripe dette, så lo de av oss og sa at barna visste godt hva de skulle gjøre. Du klemmer først for å frigjøre saften, biter et hull og suger i deg saften. Deretter kan du skrelle resten med tennene og spise det nydelige mangokjøttet. Så da fikk barna lært oss noe 😀

Tirsdag var jorden og solsystemet tema for undervisningen. De kunne mer enn vi trodde om dette også, så det ble nok en dag med mye energi. Alle vil vise hva de kan, så de roper svarene, og når de har notert i bøkene sine så surrer følgende setning blandt barna: » Finished, teacher», mens de viser oss for å få bekreftelse på at alt er korrekt. Herlig gjeng👍 Vi avsluttet med å tegne planetene, og henge de på veggen.

Mmmmango....
Mmmmango….

image

image

image

Barna lærer om solsystemet
Barna lærer om solsystemet

image

Planets in the making
Planets in the making
Trøtt...
Trøtt…
Solsystemet på plass på veggen
Solsystemet på plass på veggen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s